Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu (STEÇG)

1. SÜREKLİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞMA GRUBU
(STEÇG) ÜYELERİ

BAŞKAN
Prof. Dr. Fahir Özkalemkaş
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bursa

RAPORTÖR
Prof. Dr. Anıl Tombak
Medicalpark Mersin Hastanesi, Mersin

RAPORTÖR
Dr.Öğr.Üyesi Atakan Tekinalp
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, Konya

HEM-TUYEK YÜRÜTME KURULU TEMSİLCİSİ
Prof. Dr. Meliha Nalçacı              
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, İstanbul

 

ÜYELER (Aşağıda yer alan liste isme göre alfabetik olarak sıralanmıştır)
Prof. Dr. Ali Ünal            
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kayseri
Prof. Dr. Beyhan Durak Aras
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eskişehir
Prof. Dr. Fulya Özpuyan
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Edirne
Prof. Dr. Özcan Bör        
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eskişehir
Prof. Dr. S. Sema Anak 
Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul
Doç. Dr. Şebnem İzmir Güner   
Memorial Şişli Hastanesi, İstanbul
Prof. Dr. Vahap Okan   
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gaziantep
Dr. Öğr. Üyesi Atakan Tekinalp (Yedek Üye)
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, Konya
Prof. Dr. Fatih Demirkan (Yedek Üye)  
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir
Doç. Dr. İbrahim Eker (Yedek Üye)        
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi, Afyonkarahisar
Prof. Dr. Muhlis Cem Ar  (Yedek Üye)
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul
Prof. Dr. Reyhan Küçükkaya (Yedek Üye)           
İstanbul Bilim Üniversitesi Avrupa Florence Nightingale Hastanesi Araştırma ve Uygulama Merkezi
Prof. Dr. Şule Ünal Cangül (Yedek Üye)               
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara
Uzm. Dr. Osman Kara   
Medicalpark Göztepe Hastanesi, İstanbul
Uzm. Dr. Sinan Mersin
Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gaziantep
Uzmanlık Öğrencisi Yunus Çatma
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, İstanbul
Uzmanlık Öğrencisi Burak Dumludağ (Yedek Üye)    
Gülhane Tıp Fakültesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara

Madde 10- (1) Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu (HEM-TUYEK-STEÇG):
Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu, uzmanlık eğitimi veren kurumlarda en az 3 (üç) yıldır aktif eğitici kadrosunda bulunan Dr. Öğr. Üyesi, Doçent ve Profesörlerden ve bu kadroların emeklileri arasından seçilen dokuz (9), HEM-TUYEK Yürütme Kurulundan bir (1), Hematoloji uzmanlık eğitimini yeni tamamlamış iki (2) ve halen Hematoloji Uzmanlık eğitimi devam eden ikinci yıl öğrencisi 1 (bir) üye dahil olmak üzere toplam 13 (on üç) asil ve 5 yedek üyeden oluşur.
Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubunda çalışacak üyeler Eğitim Meclisi ve/veya HEM-TUYEK Yürütme Kurulu tarafından iki yıl süre için atanır. Bir üye en fazla 2 dönem görev yapar. Çalışma Grubu kendi arasında bir başkan ve bir/iki raportör seçer; başkan ve raportör(ler) en çok 2 (iki) dönem göreve devam eder. HEM-TUYEK Yürütme Kurulu üyesi başkanlık veya sekreterlik görevinde bulunamaz. Mazeretini yazılı olarak bildirmeden ardı ardına 2 (iki) kez toplantıya katılmayan üyenin üyeliği düşer.  Kendi isteği ile veya Yürütme Kurulunun kabul ettiği gerekçelerle ayrılan üyenin yerine sırası ile yedek üyeler göreve çağrılır. Tıbbi Patoloji, Tıbbi Genetik ve Laboratuvar konusunda deneyimli üyelerin Çalışma Grubunda yer almasına özen gösterilir. İhtiyaç duyulduğundan Tıp Eğitimcileri, lisans öğrencileri ve meslek örgütlerinden danışman üye daveti yapılabilir. Ancak danışman üyelerin oy hakkı bulunmaz. Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu yıllık toplantı sayısına bağlı kalmaksızın, ihtiyaç olduğunda yüz yüze veya çevrim içi toplantı organize eder. Yedek üyeler her toplantıya asil üyeler gibi davet edilir, önerileri alınır, Yürütme Kurulu tarafından ek görevler verilebilir ancak oylama sırasında oy hakları bulunmaz.

(2) Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubunun Görevleri:
Hematoloji Uzmanlarının bireysel ve mesleki gelişimini iyileştirmeyi, sağlık hizmet sektörünün örgütlenme ve uygulamalarına bilimsel gelişme ve ilerlemeleri eklemeyi amaçlar.

  • Sürekli tıp eğitimi etkinliklerinin sayısının ve niteliğinin artırılması, alanda çalışan Hematoloji uzmanlarının gereksinimlerinin belirlenmesi, kuramsal, uygulamalı ve e-öğrenme eğitim etkinlikleri düzenlenmesi için ilgili taraflarla iş birliği yapar.
  • Yeterlik Yürütme Kuruluna devama dayalı eğitim ve e-öğrenme etkinliklerinde danışmanlık yapar.
  • Belgelendirme ve yeniden belgelendirme koşulları içerisinde yer alacak sürekli tıp eğitimi ve sürekli mesleksel gelişim etkinlikleri kapsamını ve ağırlığını belirleme konularında çalışır.
  • Türk Tabipleri Birliği, Sürekli Tıp Eğitimi/Sürekli Mesleksel Gelişim Akreditasyon Kredilendirme Kurulu çalışmalarında Hematoloji uzmanlık alanını temsil eder, alan sürekli tıp eğitimi/sürekli mesleksel gelişim etkinlikleri bilimsel değerlendirilmesine, akreditasyonunu gerçekleştirmede sorumluluk üstlenir.
  • Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu gereksinimler doğrultusunda yılda en az 2 (iki) kez toplanır.

 

DUYURULAR


III. Ulusal Hematoloji Eğitim Gününde Sayın HEM-TUYEK başkanı Dr. Ahmet Muzaffer Demir'in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından TTB-UDEK Başkanı Sayın Orhan Odabaşı "Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulları Daha Ne Yapmalı?: Sivil Toplum Örgütü Gözü ile" adlı sunumuyla konu hakkındaki görüşlerini paylaştı. Tıp ve Uzmanlık Eğitimi Dairesi Başkanı Sayın Dr. Alpay Tuncar "Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulları Daha Ne Yapmalı?: T.U.K. Gözü ile" sunumunu gerçekleştirdi. HEM-TUYEK Başkanı Sayın Dr. Ahmet Muzaffer Demir "HEM-TUYEK Yeterlik Sınavlarının REAM Modeli ile Değerlendirilmesi" sunumunu yaparak bizleri konuyla ilgili bilgilendirdi. Sayın Dr. Gülşen Taşdelen Teker "HEM-TUYEK 2024 Yılı Kuramsal Yeterlik Sınavının Değerlendirilmesi" isimli sunumuyla HEM-TUYEK Kuramsal Yeterlik sınavıyla ilgili görüşlerini paylaştı.
Öğleden sonra çalışma gruplarının rapor sunumlarına geçildi. HEM-TUYEK Yürütme Kurulu Temsilcisi Sayın Dr. Meliha Nalçacı ve PDÇG Başkanı sayın Meltem Aylı’nın oturum başkanlığında, PGÇG Başkanı Sayın Dr. Meltem Aylı PGÇG Rapor sunumunu gerçekleştirdi. Ardından, PDÇG Başkanı Sayın Dr. Nilgün Sayınalp, PDÇG rapor sunumunu yaparak sene içerisinde akredite olan kurumlar ve akdresitasyon süreci ile ilgili bilgi verdi. ÖDÇG Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Neslihan Andıç ÖDÇG sunumuyla HEM-TUYEK Yeterlik Sınavları ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Yürütme Kurulu Temsilcisi Sayın Dr. Meliha Nalçacı’ya emekliliği nedeniyle plaket takdimi yapıldı.
Sonraki oturumun başkanlığını PDÇG Başkanı Sayın Dr. Nilgün Sayınalp ve PDÇG Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Zübeyde Nur Özkurt yaptı. TUÖÇG Başkanı Sayın Dr. Nesibe Taşer Kanat TUÖÇG rapor sunumunu gerçekleştirdi. STEÇG Başkanı Sayın Dr. Fahir Özkalemkaş STEÇG rapor sunumunu yaptı.
THD Başkanı Sayın Dr. Muhlis Cem Ar ve HEM-TUYEK Başkanı Sayın Dr. Ahmet Muzaffer Demir’in kapanış konuşmalarının ardından programın sonuna gelindi. Yoğun katılımın olması bizleri çok mutlu etti.